Ny opgave til Plan1 Cobblestone Architects: Med til at sikre 29 ejendomme for Frederiksberg Kommune

Silberg Rådgivende Ingeniører og Plan1 Cobblestone Architects skal sammen skybrudssikre og vedligeholde 29 kommunale ejendomme på Frederiksberg.

Mens Coronakrisen i øjeblikket forsinker eller udskyder mange bygge- og vedligeholdelsesprojekter, er der godt nyt til Silberg Rådgivende Ingeniører og Plan1 Cobblestone Architects.

Silberg Rådgivende Ingeniører, der er specialister i skybrudssikring, har fået til opgave at skybrudssikre 29 ejendomme for Frederiksberg Kommune. I alt er der tale om mere end 220.000 m2 ejendomme som blandt andet indbefatter Frederiksberg Rådhus, Frederiksberg brandstation, Frederiksberg svømmehal, Aveny-T Teateret samt en række børneinstitutioner, plejehjem og skoler.

100 år gamle kloakker volder problemer
– I forvejen løser vi tilsvarende skybrudsopgaver, særligt inden for det kommunale og almene ejendomssegment. Det er et fokus, som får øget bevågenhed. Indre Frederiksberg er i risikozonen for oversvømmelser. Området er meget fladt, herudover er mange af kloakkerne mere end hundrede år gamle og altså etablerede på et tidspunkt, hvor man ikke tog højde for de store regnmængder, vi oplever i dag. Vores ekspertise er at dæmme op for disse problemer, så de offentlige institutioner ikke vil tage skade i fremtiden, fortæller Tobias Brouwers, projektchef og anlægsingeniør hos Silberg Rådgivende Ingeniører.

Ifølge Tobias Brouwers sker skybrudssikringen i forbindelse med Frederiksberg Kommunes mangeårige fokus på grøn omstilling af kommunen, herunder at skabe øget bæredygtighed, klimasikring, energioptimering, biodiversitet og tilsvarende initiativer.

Samarbejdet med Frederiksberg Kommune indbefatter behov for byggeteknisk rådgivning som en del af den løbende vedligeholdelse. 

Løser tilsvarende opgaver for Københavns Kommune
Den opgave løser Plan1 Cobblestone Architects. Og det er ikke første gang, at virksomheden løser opgaver i en større kommunal ejendomsportefølje. 

– Vi har mere end 30 års erfaring med renovering af eksisterende ejendomme og det at levere en optimal, langsigtet byggetekniske rådgivning. I samarbejdet med Frederiksberg Ejendomme trækker vi på erfaringer fra samarbejdet med Københavns Kommune, hvor vi siden 2019 har rådgivet om renovering og vedligeholdelse af 21 ejendomme på Vesterbro og Sydhavnen. Det er disse samlede erfaringer, som vi ser frem til at bringe i spil i forbindelse med opgaven for Frederiksberg Kommune, siger administrerende direktør, Jesper-Max Larsen fra Plan 1.

Silberg Rådgivende Ingeniører og Plan1 Cobblestone Architects venter at påbegynde opgaven fra midten af april. 

For mere information, kontakt venligst:
Jesper-Max Larsen, adm. dir., Plan1 Cobblestone Architects: 5124 1566

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Flere artikler:

15. august 2022

22. marts 2022