Disse to ting skaber mest værdi i andelsboligforeningen

Tagboliger og altaner er formentlig de mest værdiskabende byggetiltag, som din andelsboligforening kan gennemføre, forklarer arkitekt Nicolaj Sevel, Plan1 Cobblestone Architects, i forbindelse med Andelsboligdag 2019 i København.

Kan man sige noget om, hvad der skaber mest værdi i andelsboligforeninger? 

Ja, det kan man godt, vurderer Nicolaj Sevel, arkitekt hos Plan1 Cobblestone Architects, som løbende rådgiver andelsboligforeninger om at udvikle deres ejendomme.

Hør mere på Andelsboligdag 2019
Lørdag den 9. november holder han oplæg om udvikling af andelsboliger, når ABF’s Andelsboligdag 2019 løber af stablen. Tilmeld dig her

– Set i forhold til brugs- og herlighedsværdi er der særligt to værdiskabende byggetiltag, som springer i øjnene: Nemlig altaner og tagboliger. Det er de måske mest populære byggeinitiativer i andelsboligforeninger.

Altaner giver lys og luft
– I de seneste fem til seks år er antallet af altaner i andelsboligforeninger vokset markant. De er som regel ganske ukomplicerede at etablere og kan udføres på en smagfuld måde, så ejendommens samlede udtryk ikke skæmmes. 

– Beboerne får glæde af et privat udeareal, hvor de kan slappe eller spise. De får et større lysindfald samt et mindre energiforbrug, da nye altandøre typisk isolerer mere end de vinduer, de erstatter. Det giver beboerne rigtig meget værdi, siger Nicolaj Sevel.

Tagboliger til 22.000 københavnere
Tagboliger skyder i øjeblikket op rundt om på de københavnske ejendomme. 

DTU vurderer, at etageejendomme i København rummer et tagboligpotentiale til i alt 22.000 nye beboere. Eller mere end hver femte af de omkring 100.000 nye københavnere, der vil få adresse i hovedstaden frem mod 2027. 

– Tagboliger er den mest bæredygtige byggeform overhovedet. Det hænger sammen med, at infrastrukturen og de grundlæggende konstruktioner allerede er etableret: Man opfører ganske enkelt oven på eksisterende lejligheder. Det er også den mest økonomiske måde at skabe ekstra kvadratmeter på. Fordi ejendommens værdi stiger, og flere andelshavere deler fællesudgifterne. 

– Udnyttelse af tagetager skaber unikke rum med lys, luft og en fantastisk udsigt over byens tage. Tagboliger er nogle af de mest eftertragtede steder at bo, afrunder Nicolaj Sevel.

Mød Nicolaj Sevel, Plan1 Cobblestone Architects på Andelsboligdag 2019
Titel: Fra pulterrum til tagboliger
v/ arkitekt Nicolaj Sevel og advokat Rasmus Juvik, kl. 15.15
Få arkitektens bud på, hvordan foreninger byggeteknisk og praktisk kan gribe etablering af taglejligheder an, enten som nye lejligheder eller udvidelse af eksisterende boliger, og få juridiske råd omkring beslutningsproces, byggeskadeforsikringer og økonomi.
Se mere og tilmeld dig her

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Flere artikler:

15. august 2022

22. marts 2022