Kontorindretning
I Plan1 har vi omfattende erfaring inden for kontorindretning. Vores ekspertise udspringer af et ønske om at skabe inspirerende omgivelser, der både motiverer og engagerer mennesker.
Vi fokuserer på at forene det praktiske med det æstetiske og tager samtidig højde for både fysiske og psykiske behov i indretningen. Gennem en grundig analyse og en dyb forståelse for virksomhedens adfærdsmønstre identificerer vi de reelle behov og ønsker. Dette giver os mulighed for at skabe en harmonisk balance mellem rummets funktionalitet, virksomhedens arbejdsprocesser og brugernes daglige interaktioner.
Vi stræber efter at designe rum, der inviterer til kreativitet og velvære for både medarbejdere og gæster. Ved at udnytte rummets unikke egenskaber, såsom lysindfald og arkitektoniske kvaliteter, sikrer vi en optimal og æstetisk anvendelse af pladsen. Resultatet er indretninger, der ikke blot er funktionelle, men også inspirerende og indbydende.
I en standardproces for et inderetningsprojekt gennemgår vi en række faser, før vi når målet. Nedenfor beskrives de enkelte faser samt de ydelser, vi tilbyder i hver fase.
Mere bæredygtig kontorindretning
I Danmark lever en kontorindretning i gennemsnit 7-10 år før indretningen bliver nedrevet og bygget op på ny, typisk med nye materialer.
Således ligger der her et stort potentiale i at tænke i mere cirkulære og miljørigtige løsninger, både for miljøet og økonomien.
Dernæst stilles krav til den moderne arbejdsplads om bedst muligt at understøtte medarbejdernes trivsel. Også dette er efterhånden anerkendt som sund fornuft, både for mennesket og økonomien.
Ved at integrere og arbejde med de tre parametre, miljø, menneske og økonomi, skabes en mere bæredygtig og fremtidssikret kontorindretning.
Miljømæssig bæredygtighed
Virksomheder vokser, krymper, flytter og får nye behov, så det er uundgåeligt, at der løbende vil være et behov for ombygninger i kontormiljøer. Typisk kasseres de brugte materialer, og indretningen genopbygges med nye ressourcer, i alt fra køkkener, interiør og lofter til gulvbelægninger.
Hvis vi derimod undgår at smide materialerne ud hver gang, kan ressource- og CO2 regnestykket se helt anderledes ud. Dette kan adresseres på rigtig mange måder.
Vi skal indrette fremadskuende, med omtanke for at indretningsbehovene vil ændre sig igen, så vi nemmere kan ændre, flytte, tilpasse og genbruge næste gang. Således indbygger vi på forhånd mindre spild ved næste ombygning.
Social bæredygtighed
Stress og udbrændthed på arbejdet er blevet en folkesygdom med store omkostninger, både økonomisk og menneskeligt. Denne udfordring kan en kontorindretning naturligvis ikke løse alene, men det er et skridt på vejen at understøtte den gode arbejdsplads, hvor rammerne giver rum til trivsel, forskellige behov, nye og varierende måder at arbejde på, både i kreative processer og driftsopgaver, samarbejde og individuel koncentration, og meget andet. Vi lytter til medarbejdernes og virksomhedens behov, og skaber fysiske rammer, der understøtter disse.
Herudover skal overvejes social bæredygtighed alle de andre steder, hvor der er mennesker involveret i opgavens livscyklus. Det vil sige arbejdsmiljø under ombygningen, arbejdsforhold i produktionen af de produkter der bliver anvendt i indretningen osv.
Økonomisk bæredygtighed
Den sociale og miljømæssige bæredygtighed skal understøtte den økonomiske bæredygtighed, ikke være på bekostning heraf. At medarbejdertrivsel eller gode, varige relationer med samarbejdspartnere også kan være en god investering økonomisk, er ikke helt nyt.
Ligeledes vil det fremover også være mere økonomisk bæredygtigt at arbejde med kontorindretning på cirkulære måder, hvor nye indretningsbehov ikke fordrer et kæmpe spild af materialer, og påvirkning af miljøet. Dette indtænkes i kommende kontorindretninger, således at man er bedre forberedt til fremtidigt ændrede behov, og vil få mindre spild næste gang.
Miljø, menneske og økonomi i samspil, så det ene understøtter det andet.
Miljø
Vi skal ikke bare smide væk
Affalds-hierakiet er en model for prioritering af affald og ressourcer. Den fremhæver forebyggelse, genbrug og genanvendelse før man ‘smider væk’, for en mere bæredygtig tilgang. Med denne forståelse under huden arbejder vi på hvordan vi bedst kan dække de ønskede behov, uden at spildeflere ressourcer end nødvendigt.
Vi ser eksempelvis på:
- Hvad kan vi genbruge fra den nuværende indretning, hvis lokalerne allerede har været anvendt til kontorer. Eller hvad kommer virksomheden selv med, hvis de tilflytter.
- Modulære og fleksible løsninger, der kan ændres i takt med ændrede behov. Fx møderums skillevægge, der kan flyttes og bruges igen, køkkener der kan opdateres, osv.
- Kvalitetsprodukter med lang levetid, holdbare både funktionelt og ved ‘emotional durability’. Også fordi de patinerer pænt, og fordi de kan repareres og opdateres.
- Genbrugte eller refurbished produkter.
- Produkter produceret af genanvendte materialer.
- Produkter af biogene eller andre mere bæredygtige materialer.
- Design for disassembly, så produktet nemt kan adskilles og materialerne genanvendes, ved endt brug.
Miljø
Mere bæredygtige produkter og materialer
Vi har fokus på bæredygtighed i alle dele af kontorindretningen.
- Gulvbelægninger
- Lofter, indbygget belysning og ventilation
- Møde/ skillerum og døre
- Akustikdæmpning
- Møbler, tæpper, lamper
- Køkken
- Toilet
- Garderobe
- Maling
- IT-udstyr
- Osv
Vi samler på gode samarbejdspartnere
Der er en voksende pallette af nye virksomheder på markedet, som skaber produkter ud fra bæredygtighed som deres primære forretningsmodel. Ligeledes gør flere allerede eksisterende virksomheder en helhjertet indsats for at omstille deres produkter og processer til at være mere bæredygtige.
Det er afgørende for os at benytte leverandører, der deler vores værdisæt, og missionen om at skabe reelt mere bæredygtige løsninger. Et stærkt netværk af associerede/ preferred partners, som hver især repræsenterer deres egne vinkler på bæredygtighed.
Social
Individuelle behov på arbejdspladsen
Forskellige personlighedstyper har forskellige behov, som er relevante for både produktivitet, tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere. Nedenstående generationsforskelle er blot én vinkel på at definere grupper af fælles karakteristika, for medarbejderes behov.
Baby Boomers
Født: 1946 – 1964
Loyale, brug for faste rammer og frynsegoder.
Gen X
Født: 1965 – 1982
Individualister, iværksættende, prioriterer god word/life balance.
Millenials
Født: 1983 – 1994
Tiltrukket af hurtig karriere, fællesskab og oplevelser i hverdagen.
Gen Z
Født: 1995 – 2009
Prioriterer bæredygtighed, sundhed, feedback og læring i hverdagen.
Gen Alpha
Født: 2010 – 2025
Teknologi og digital integration, miljøbevidsthed, diversitet og inklusion.
Aktivitetsbaseret indretning
Forskellige behov og aktiviteter fordrer forskellige funktioner i indretningen.
Et kontor baseret på idéen om aktivitetsbaseret indretning, tilbyder i modsætning til det traditionelle kontor, hvor en medarbejder kun sidder på en fast plads, en række forskellige faciliteter og arbejdssituationer.
Det kan eksempelvis være et lukket lydtæt rum til telefonmøder, områder til ideudvikling, områder der giver mulighed for ro og forbydelse mv.
Sådan har vi indrettet vores eget kontor
I 2020 udvidede vi vores kontorlokaler fra 1.200 til 1.800 kvadratmeter med tilføjelsen af en fjerde sal.
Vores indretning bryder med den traditionelle arbejdsplads og er skabt for at fremme vidensdeling og kreativitet. Vi har taget højde for, at måden, vi arbejder på, har ændret sig markant over de seneste 20 år. Fleksible arbejdsrutiner og øget hjemmearbejde er blevet en del af hverdagen, og vores design afspejler denne udvikling.
De nye rammer har ét klart mål: at bidrage positivt til vores medarbejders arbejdsglæde og derigennem løfte kvaliteten af det arbejde, vi leverer.
01 Phone Booth
Et lukket lydtæt rum til telefonmøder og evt. til at modtage et opkald så det ikke forstyrre andre på arbejdpladsen.
02 Drop Down
Fleksible arbejdspladser og arbejdsstationer så pladsen bliver optimeret og ingen arbejdsstationer står tomme
03 Café område
Café område. Et område til mere afslappet arbejdsformer, til spontane møder, pauser og arbejde.
04 Think Tank
Områder til ideudvikling, med whiteboards og masser af plads til skriblerier.
05 semi åbent møde
Et område til mere afslappende arbejdsformer, spontane møder og pauser.
06 Walk n' work
Café område. Et område til mere afslappet arbejdsformer, til spontane møder, pauser og arbejde.
07 Alone zone
Områder der giver mulighed for at man kan trække sig og fordybe sig.
08 No Phone Zone
Kontorpladser som ligger mere afskærmet, og giver mulighed for uforstyrret fordybelse
09 Nap Cap
En sund arbejdsplads der også giver plads til ikke arbejdsrelaterede aktiviteter, såsom at tage en lur.
10 Lukket møde
Aflukket og lydtæt møderum til møder, samlinger og teamarbejde.
11 Project Lab
Område med faciliteter til teamarbejde, degenerering og samarbejde.
12 Speakers corner
Plads til oplæg eller samlinger.