Københavns- og Frederiksberg Kommune giver hvert år tilskud til byfornyelse
Byfornyelsesmidlerne går til forbedringer af boliger. Forbedringerne kan f.eks. ved etablering af toilet/bad og fjernvarme, men det kan også være energioptimerende renoveringer, såsom udskiftning af tag, vinduer og døre. Derudover støtter de også gårdrenoveringsprojekter der kan højne kvaliteten af de fælles rekreative uderum, som regel med inkorporering af opsamling, eller lokal håndtering af regnvand.
Vi har stor erfaring med rådgivning og ansøgninger til byfornyelsesprojekter. Vi hjælper jer gerne sikkert igennem processen fra idéoplæg og ansøgningsproces, til jeres ejendom har fået det løft I drømmer om, med økonomisk støtte fra byfornyelsespuljerne.
Ansøgning om støtte til byfornyelsespuljerne
Søger man støtte til bygningsfornyelse, gælder denne til etageejendomme, ejer- og andelsboligforeninger eller private udlejningsejendomme i København.
Det er et kriterie, at fornyelsen skal kunne højne økonomisk og miljømæssigt. Der lægges stor vægt på bæredygtighed bevaringen- og/eller styrkelsen af mangfoldigheden i beboersammensætningen.
Som rådgivere, har vi til opgave bl.a. at overholde regler og rammer, samtidig med at vi respekterer ejendommens æstetiske udtryk. Vi lægger vægt på at alle forbedringer kan bidrage til beboerenes livskvalitet og ejendommens fremtid.
Vil I søge tilskud? Sådan kan Plan1 hjælpe
- Hvis kommunen bekræfter, at I er tilskudsberrettigede, drøfter vi sammen det kommende byggeprojekt. Herefter tager Plan1 en uformel snak med kommunen om projektideen og muligheden for tilskud
- Giver kommunen tilskud, skal I finde finansiering og afholde en generalforsamling, hvor I stemmer om projektet.
- Går I videre med projektet, indsender Plan1 et projektforslag til kommunen med de forventede byggeomkostninger. Plan1 indhenter samtidig et tilbud på projektet.
- Når kommunen har godkendt, sætter vi projektet i gang. Plan1 har ansvar for byggestyring samt at indsende et byggeregnskab til kommenen.
Vi har stor erfaring med rådgivning under byfornyelse.
Påtænker I som forening at søge støtte til renovering af jeres ejendom, vil vi meget gerne være en del af processen fra start. Med sparring, rådgivning og projektering.
Københavns Kommune har lavet byfornyelsesportalen som giver et overblik over de tre forskellige puljer de administrerer.
Få byfornyelsestilskud fra Københavns Kommune
Her kan du se de grundlæggende regler for byfornyelse til andelsboliger i Københavns Kommune.
Kommunen giver tilskud til boliger, der eksempelvis
- Har behov for renovering eller etablering af WC og bad.
- Med afsæt i en energimærkning skal have foretaget energiforbedringer (F.eks. udskiftning af klimaskærm).
- Skal have reduceret trafikstøjen, ofte ved at få nye vinduer.
Boligforening i nordvest fik 5 mio. kr. til renovering
Københavns kommune dækkede en tredjedel af omkostningerne, da boligforeningen Brofogedhus blev gennemrenoveret.
Plan1 hjalp for to år siden Andelsboligforeningen Brofogedhus på Nørrebro med at ansøge kommunen om støtte til en omfattende renovering af ejendommen, der er opført i 1930. Resultat: foreningen fik dækket en tredjedel af byggeomkostningerne på i alt 15 millioner kroner.
Ejendommen fremstod meget slidt, og derfor har den omfattende renovering løftet facade, de enkelte lejligheder og fællesarealerne. Renoveringen har desuden reduceret energiomkostningerne og CO2-udledningen fra ejendommen.
Renoveringen indebar derudover udskiftning af 222 vinduer, 28 døre, etablering af otte nye badeværelser og klimaskærm.
Andelsboligforeningen ligger på en trafikeret vej med etageejendomme og få grønne områder. For at skabe mere varme og liv valgte boligforeningen i samråd med Plan1 at etablere græs, plantekasser, egeføj, klematis mm. uden for facaderne. Begrønningen har givet beboerne en mere rolig og afslappet atmosfære.
