Ketchupflaske-effekt i boligforeninger: Plan1 får dobbelt så mange renoveringsforespørgsler

Andelsboligforeningerne er igen begyndt at afholde generalforsamlinger, og det skaber et stort behov for renovering, forklarer Plan1 Cobblestone Architects.

Ophævelsen af forsamlingsforbuddet smitter positivt af på boligforeningernes renoveringsiver.

Det forklarer Plan1 Cobblestone Architects, der oplever en markant forøget aktivitet i boligforeningerne i takt med, at danskerne er blevet vaccinerede og igen frit kan afholde generalforsamlinger.

– På grund af coronasituationen så vi sidste år og i foråret, at mange andelsboligforeninger ikke kunne afholde generalforsamlinger og derfor valgte at udskyde kommende renoveringsprojekter. Nu har vi den omvendte situation: Andelsboligforeningerne har haft et opsparet behov for at mødes og træffe beslutninger angående deres ejendom. Derfor er der i de seneste måneder skruet op for antallet af beslutningsmøder, hvilket betyder, at vi sammenlignet med før pandemien nu modtager dobbelt så mange renoveringsforespørgsler fra boligforeningerne, siger partner og arkitekt hos Plan1 Cobblestone Architects, Nicolaj Sevel.

Arkitektbranchen mangler erfarne hænder
De ekstra mange henvendelser er kommet på trods af, at Plan1-arkitekterne i år har reduceret det opsøgende salgsarbejde med 75 procent. Virksomheden ligger inde med nye, spændende opgaver et år frem, og samtidig ser man mulighed for at håndtere endnu flere projekter. Derfor søger arkitekterne, der er en del af Cobblestone-koncernen, nye medarbejdere med erfaring inden for rådgivning af boligforeninger.

– Vi er på udkig efter erfarne, kompetente projektledere, som har mange renoveringsopgaver på CV’et og vil være i stand til at tage fra med det samme. Dog hører vi fra vores kolleger i branchen, at mange andre rådgivningsfirmaer står i samme situation, og derfor er det en proces, der tager tid, tilføjer Nicolaj Sevel.

Plan1 Cobblestone Architects har i mere end 30 år specialiseret sig i renovering af boligforeninger. Boligforeningerne har lige nu især fokus på udskiftning af vvs-installationer og implementering af energibesparende løsninger såsom efterisolering og solcelletag, oplyser Plan1 Cobblestone Architects.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email