Tagboliger giver andelsboligforeninger de bedste og billigste kvadratmeter

Andelsboligforeninger kan nemt og billigt finde ekstra kvadratmeter, endda med en fantastisk udsigt, oppe under tagene, fortæller arkitekt Nicolaj Sevel fra Plan1 Cobblestone Architects, som holder oplæg om tagboliger på Andelsboligdag 2019.

Sænk andelsboligforeningens fællesomkostninger ved at tilføje tagboliger i ejendommen. Det er billigt, og så er det typisk oppe under loftet, at de bedste og mest spændende kvadratmeter findes.

Sådan lyder budskabet fra arkitekt Nicolaj Sevel fra Plan1 Cobblestone Architects. På Andelsboligdag 2019, lørdag den 9. november i København, fortæller han netop om fordelene ved tagboliger.

Mest attraktive kvadratmeter
– Typisk er der tale om de mest attraktive kvadratmeter, fordi man placerer lejligheder øverst oppe. Det betyder, at de kommende beboere opnår et fantastisk lys og en fremragende udsigt. 

– Herudover er tagboliger den mest økonomiske og bæredygtige løsning, idet man bygger ovenpå de underliggende lejligheder og ikke skal opføre fra bunden. I forhold til nybyggeri skal der simpelthen bygges mindre for at få nye boliger. ’Besparelserne’ kan så i øvrigt anvendes til at energirenovere underliggende lejligheder. Det gør det også nemmere at bevare de oprindelige bygninger, fortæller Nicolaj Sevel.

Retningslinjer for tagboliger
Ifølge Plan1 Cobblestone Architects har Københavns Kommune i foråret nedfældet retningslinjer for opførsel af tagboliger. De består af “fire overordnede kapitler, der beskriver anbefalingerne til arkitektoniske hensyn samt retningslinjer for dagslys, friarealer og opholdsarealer samt for parkering,” skriver kommunen på sin hjemmeside. 

– Det er bl.a. disse nye regler, vi hjælper andelsboligforeninger med at navigere i forhold til, tilføjer Nicolaj Sevel.

Mød Nicolaj Sevel, Plan1 Cobblestone Architects på Andelsboligdag 2019

Titel: Fra pulterrum til tagboliger
v/ arkitekt Nicolaj Sevel og advokat Rasmus Juvik, kl. 15.15
Få arkitektens bud på, hvordan foreninger byggeteknisk og praktisk kan gribe etablering af taglejligheder an, enten som nye lejligheder eller udvidelse af eksisterende boliger, og få juridiske råd omkring beslutningsproces, byggeskadeforsikringer og økonomi.

Se mere og tilmeld dig her:
https://www.abf-rep.dk/aktiviteter/2019/november-2019/moeder/0911-andelsboligdag/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Flere artikler:

15. august 2022

22. marts 2022