Renovering - Frederiksberg

Omfattende udskiftning af overdimensionerede vinduer, der krævede udvikling af nye hængsler og håndtering af vinduer

AB Thorsgaard er en moderne ejendom fra 1930’erne med nogle smukke, store vinduesåbninger, hvoraf de største er 3 meter brede og 1,65 meter høje. Oprindeligt var disse vinduer ét stort et-lags vindue, der var hængslet i siderne, så de kunne vendes. Da vinduerne blev skiftet i 1980’erne, blev de opdelt i to for at gøre det muligt at montere termoruder, men de var stadig af en betydelig størrelse.

Eftersom der stilles nye og skarpere krav til vinduer, og i særdeleshed hængslerne i dag, måtte vi derfor tænke kreativt og nyt. Eftersom der fra vinduesproducentens side er krav om, at det ene hængsel skal kunne bære hele vinduet, hvis det andet svigter, betyder det naturligvis, at hvert hængsel skal kunne bære en vis vægt, når vinduerne har den størrelse, de har. Opgaven gav os som rådgiver store udfordringer, men lagde også pres på entreprenøren og vinduesproducenten. Vi endte med at udarbejde en løsning, der indebar at der skulle påmonteres en tilsætning på de største vinduer, hvis udformning, farve og placering blev besluttet i samarbejde med kommunen, som har facadecensur på ejendommen. Samtidig måtte entreprenøren opfinde en ny måde at håndtere vinduer på for at kunne montere tilsætningen under vinduet.

Resultatet blev en spændende og lærerig proces, hvor beboerne fik smukke, nye vinduer, der lever op til energikravene, kan åbnes og vendes, og som blev leveret med lydglas.

Del projektet:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email