Plan1 Cobblestone Architects med til at åbne  junglehostel på Nørrebro

Inspireret af lange backpackerrejser i Sydamerika har to hotelfolk åbnet hostellet Urban Camper med plads til 160 teltovernattende. Plan1 Cobblestone Architects har realiseret indretningen.

Pyha! Mens den sydamerikanske jungle bogstaveligt talt står for fald, så skyder den nu op herhjemme. Og af alle steder af Nørrebros infertile beton. Hvordan hænger det sammen?
 
Jungletelte indenfor
Urban Camper er navnet på et nyt hostel på ydre Nørrebro, som fra ende til anden er bukket over temaet jungle. Indenfor sover de op til 160 overnattende, som primært er unge rygsækrejsende fra udlandet, i store brandsikrede jungletelte.
 
På siderne af teltene og ned fra loftet hænger lange, HULK-grønne lianer. I lounge- og barområdet er der rå træ på tapetet og planter i loftet. Alt sammen midt i Nørrebros hektiske asfaltjungle, hvor gæsterne kan udforske områdets spændende lokale kvarterer, barer og butikker.
 
Råt og prisvenligt som i Sydamerika
– Vi fik ideen til konceptet efter flere rejser rundt omkring i Sydamerika. At sove i telte indenfor er ikke set før i hotelbranchen, men det er sjovt og uhøjtideligt og bringer folk sammen. Det oplevede vi på vores rejser i Sydamerika, og det er blevet endnu vigtigere for de unge i dag. Konceptet må gerne være anderledes, så længe det er rent, man har en god seng at sove i, og prisen passer til målgruppen, siger Sigurd Mejlstrøm, 29 år, som åbnede Urban Camper sammen med forretningspartner Jakob Stelzig, 32 år, begge med mange års erfaring fra hotelbranchen.
 
– Da vi lærte hinanden at kende på Bella Sky i 2011, begyndte vi hurtigt at lege med tanken om alternative hotelkoncepter og en anden måde at gøre tingene på. Vi har ikke nogen pengemænd i ryggen, og derfor har dette koncept også passet fint i forhold til vores afgrænsede budget. Telte er alt andet lige billigere at opføre end værelser.
 
Plan1: Fællesskab, varme og bæredygtighed 
Lokalerne fremstod til at begynde med i rå, afskrællet beton, og byggeriet måttet tænkes helt fra bunden. De to iværksættere har selv udviklet designet med afsæt i deres rejser til Sydamerika. I begyndelsen af 2019 koblede de Plan1 Cobblestone Architects på byggeprojektet. Arkitektfirmaet har udviklet udbudsmaterialet for de i alt 1.800 kvm og realiseret de to iværksætteres visioner, således at hostellet havde de rette funktioner og levede op til reglerne for brandsikring, vand og el.
 
– Herudover har det været vigtigt for os at sikre, at bygningen i sin konstruktion og design intuitivt afspejler jungle og natur samt værdier som fællesskab, varme og bæredygtighed. Kombinationen af disse ting er central for målgruppen. Det er det, kunderne køber ind til, siger Adem Akgül, ansvarlig rådgiver hos Plan1 Cobblestone Architects.
 
Udvider med 90 senge
Urban Camper udvider med yderligere 90 sengepladser frem til 1. maj, så det samlede antal senge rammer 250. Gæsterne, der især er unge europæere i alderen 25-35 år, kan vælge mellem fællestelte med fire sengepladser, enkelttelte eller dobbelttelte med en dobbeltseng. Og så ellers overnatte i den sydamerikanske jungle, derude et sted på Nørrebro.

For mere information, kontakt venligst:
Adem Akgül, ansvarlig rådgiver: 2685 9510

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email