Plan1 Cobblestone Architects udvikler nyt kontor for FOA:  “Vi kommer til at arbejde mere effektivt”

A-kassen FOA i Hillerød får med ny indretning 800 effektivt indrettede kvadratmeter. Plan1 Cobblestone Architects håndterer både udbudsmateriale, kontrahering og udførelsen for PenSam, der ejer ejendommen.

Stillestående varm luft, nedrullede gardiner ud mod gaden og uoverskueligt mange lokaler langt væk fra hinanden, som besværliggør det interne samarbejde.

Sådan har hverdagen længe set ud for de 32 medarbejdere i a-kassen FOA i Hillerød. Her har man i årevis bokset med en indretning, hvor medarbejderne har arbejdet i tre forskellige områder af en kæmpe ejendom på 1.200 kvm.   

Men det bliver der lavet om på nu. 

Markant løft i kvaliteten
Plan1 Cobblestone Architects har af PenSam, der ejer ejendommen, fået til opgave at tegne og implementere en ny kontorindretning. 

– Visionen er at fjerne al spildplads og samle medarbejderne i én bygning på kun 800 kvm. På den måde kan medarbejderne nemmere og hurtigere arbejde sammen på tværs af kontorerne. Vi har valgt lyse og moderne materialer. Det skaber et behageligt og imødekommende arbejdsmiljø. Visuelt og komfortmæssigt får kontoret markant mere kvalitet, siger Marie Tissot Skafte, rådgivende arkitekt hos Plan1 Cobblestone Architects.

Ombygningen begynder i august og slutter sidst i september. Plan1 Cobblestone Architects skal kvalitetssikre den egentlig udførelse i samarbejde med håndværkerne og får sin daglige gang i ejendommen. Arkitekterne skal desuden udarbejde udbudsmaterialet. Endelig har PenSam bedt arkitektfirmaet om at stå for forhandling og kontraktudarbejdelse med de fire involverede entreprenører.

PenSam får færdig pakkeløsning
– PenSam har oplyst os om en prisramme, som vi navigerer inden for i vores forhandlinger med entreprenørerne. Vi styrer både byggeprocessen, kontrahering, økonomi samt al kommunikation med lejer og udlejer. Det er ressourcekrævende opgaver. Med PenSams store portefølje af ejendomme sparer de tid og økonomi ved at outsource disse processer til os. Vi har ekspertise og erfaring til at levere en færdig pakkeløsning, tilføjer Marie Tissot Skafte.

FOA: Mærker faglig tyngde
Hos afdelingsformand Lene Lindberg, FOA i Hillerød, er der store forventninger til det nye kontorprojekt. 

– Oprindeligt er der tale om en ejendom fra 1991 med en uhensigtsmæssig indretning. F.eks. nærmest smelter medarbejder om sommeren på grund af for store vinduer. Herudover er der alt, alt for stor gåafstand mellem medarbejderne, hvilket skaber sociale grupperinger på kontoret. Den kommende indretning kommer til at få stor betydning for, at medarbejderne i højere grad vil føle sig som ét team.

– Plan1 rådgiver som arkitekter på en måde, så man klart mærker deres faglige tyngde. Bl.a. er de dygtige til at vise alternative, bedre løsninger. Det skaber fremdrift. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Lene Lindberg.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email