Sådan etablerer din andelsboligforening tagboliger

Plan1 Cobblestone Architects fortæller på Andelsboligdag 2019, hvordan andelsboligforeninger byggeteknisk og praktisk opfører tagboliger.

Andelsboligforeninger kan med tagboliger øverst oppe under taget tilføje nogle af de allermest eftertragtede og smukkeste lejligheder i ejendommen. Tagboliger er desuden billige og bæredygtige, fordi man bygger ovenpå eksisterende lejligheder.

Men hvordan griber andelsboligforeningen og dens bestyrelse opgaven med at bygge tagboliger an? Hvordan kommer man i gang? Og er der særlige faldgruber, man skal være opmærksom på? 

Transformerer pulterrum til tagboliger
Det kan du altså høre mere om, når arkitekt Nicolaj Sevel fra Plan1 Cobblestone Architects på Andelsboligdag 2019 sætter ord på, hvordan arkitekter transformerer pulterrum til tagboliger.

Tilmeld dig til Andelsboligdag 2019 her

– Helt overordnet begynder vi med et indledende møde med Andelsboligforeningen, hvor vi på samme tid besigtiger ejendommen. På den baggrund kan vi hurtigt præcisere det pågældende tagboligpotentiale, pris samt projektets varighed. Vi leverer et konkret idéoplæg til nye tagboliger, som vi kommer ud og præsenterer for bestyrelsen og senere på en generalforsamling, siger Nicolaj Sevel.

Trappe op til nye smukke lejligheder
Andelsboligforeningerne kan typisk vælge mellem flere forskellige løsningsforslag. Det mest almindelige og enkleste er en såkaldt knopskydning. Her opfører man en intern trappe fra de underliggende lejligheder og op til loftsrummene, som udvides til tagboliger. 

En anden løsning er at etablere tagboliger som rårum, altså mindre færdige rum, som andelsboligejeren selv indretter. En tredje løsning er at sælge loftsrummene fra til en investor og gøre tagboligerne til ejerlejligheder. 

– Det er dog kun noget, som vi anbefaler til økonomisk pressede andelsboligforeninger. Men det er en glimrende løsning, fordi tagboliger ofte er smukke i kraft af et glimrende lysindfald og en smuk udsigt og derfor særdeles eftertragtede på boligmarkedet, forklarer Nicolaj Sevel.

Mød Nicolaj Sevel, Plan1 Cobblestone Architects på Andelsboligdag 2019

Titel: Fra pulterrum til tagboliger
v/ arkitekt Nicolaj Sevel og advokat Rasmus Juvik, kl. 15.15
Få arkitektens bud på, hvordan foreninger byggeteknisk og praktisk kan gribe etablering af taglejligheder an, enten som nye lejligheder eller udvidelse af eksisterende boliger, og få juridiske råd omkring beslutningsproces, byggeskadeforsikringer og økonomi.

Se mere og tilmeld dig her

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Flere artikler:

15. august 2022

22. marts 2022